10+1 TIPP, hogyan tartsd karban a robotfűnyíródat!
Mint mindent a robotfűnyírónkat is karban kell tartani. A legfontosabb talán az, hogy

Mint mindent, a robotfűnyírónkat is karban kell tartani!

 
  1. A legfontosabb talán az, hogy bár számtalan videó kering az interneten, milyen egyszerű lemosni a füves gépünket folyóvízzel, soha ne mossuk le slaggal alulról a robotot. Nem kell ecsetelnünk, hogy ha vizet ér az elektronika, milyen problémák lépnek fel. A 2022-s modelleknél erre már komolyabban odafigyeltek a fejlesztők, de csak óvatosan kezeljük ezt a kérdést.
  2. Használjunk ecsetet, kefét, esetleg ecetes nedves törlőkendőt a tisztításhoz! https://www.robotzona.hu/Gardena-Karbantarto-es-tisztitokeszlet-robotfunyir
  3. Ha velünk telepítet, akkor mi pontosan megmutatjuk, hogyan kell szétszedni a robotfűnyírónkat és legalább 2 havonta kitakarítani a nem látható részeket is!
  4. Cseréljük rendszeresen 2-3 havonta a késeket! A kések elhasználódása függ a kertünk területi nagyságától! https://www.robotzona.hu/Gardena-Tartalek-kes-robotfunyirohoz
  5. Ha késeket cserélünk, akkor figyeljünk oda, hogy egy helyre csak egy kést rakjunk! Tapasztaltunk már olyat, hogy kedves vásárlónk véletlenül 2 kést tett egy késhelyre, ezért kiegyensúlyozatlan lett a gép és zúgott!
  6. Ugyancsak kiegyensúlyozatlanságot okoz az, ha elakad valamelyik kés és így beragad, nem pörög ki működéskor. Ezért takarításkor ellenőrizzük, hogy a kések szabadon pörögnek-e.
  7. Sok esetben (probléma  a hajtásban) hibajelzést ad a robotfűnyírónk, ha a magasabb fű, vagy más idegentest miatt elakad a kerekek hajtása. Fontos, hogy ellenőrizzük a kerekek szabadonfutását!
  8. Nagyon fontos a vezetékek TÉLIESÍTÉSE is! Erre ajánljuk a https://www.robotzona.hu/Gardena-Kabelcsatlakozo-vedo termékünket.
  9. Az első fagyok megjelenésekor vigyük be fagymentes helyre a robotfűnyírónkat a dokkolóval együtt!
  10. Az akkumulátor tartósabb élettartamának javítása érdekében, télen is rendszeresen töltsük azokat!

+1 Bízza ránk a téliesítést! Garantáljuk, hogy a tavaszi újraindításnál, karbantartott, szoftverfrissített és feltöltött gépet adunk vissza.

Scroll to Top